Prettig kennis te maken!

Laat ik me eerst maar even voorstellen. Mijn naam is Klaas Kloosterman en ik ben de eigenaar van deze rijschool welke al sinds 1999 bestaat. Sinds ik in 1994 met de uitoefening van dit vak ben begonnen heb ik het belang van de leerling en de verkeersveiligheid altijd voorop gesteld. Hierdoor krijg je een prettig leerklimaat en kan de leerling zich zonder stress op zijn/haar taak richten en wordt hen geleerd waarom we verder gaan dan alleen het geprogrammeerde kunstje. Openheid is de sleutel tot succes.

Verdieping

Door het volgen van cursussen als NLP, Faalangstbegeleider, Rijopleiding In Stappen (RIS), etc. heb ik me verder kunnen verdiepen in het vak van de rijinstructeur en het lesgeven op zich. Dat betekent voor de leerling een betere begeleiding naar het CBR-examen. Ik heb inmiddels een ruim inzicht in en ervaring met het begeleiden van leerlingen met ADHD, ADD, PDD-NOS, faalangst en dergelijke. Op het gebied van de verkeersveiligheid zet ik me vooral in voor de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) als docent verkeerseducatie op het voortgezet onderwijs van VMBO LWO tot en met het Gymnasium en heb hiervoor een opleiding gevolgd aan de NHL te Leeuwarden. Tevens ben ik met de SBV bezig met het ontwikkelen en verbeteren van lesprogramma's.

Verkeersveiligheid

Daarnaast werk ik ook als trainer op het Verkeerseducatie Centrum te Drachten. Ik geef daar verkeersveiligheidstrainingen en ben samen met partners als Kreeftopleidingen, VVN, VNN en TRIALS bezig mensen bewust te maken van de verkeersveiligheid. Al deze ervaring komt de leerling ten goede en daardoor kunnen de ouders die hun zoon of dochter de auto mee geven er van uitgaan dat hij of zij er verstandig mee omgaat.